luni, 14 iulie 2014

Clopotul

De cand ma stiu sunt atras de sunetul inconfundabil, niciodata acelasi al acestei inventii simple dar atat de vechi si plina de teorii “ingineresti” care este clopotul.
Cele mai marete si durabile constructii crestine sunt bisericile. Toate au cu ajutorul clopotelor forma lor de exprimare sonora in caz de sarbatoare, durere sau pericol.
Interesant este ca pentru animalele domestice  oamenii au folosit tot acest gen de obiect in masura sa puna pe fuga pradatorii speriati de sunetul lor legat poate in perceptia lor de habitatul uman, dar si ca sa poata repera animalele lor cand acestea nu isi vedeau de traseul lor si se rataceau. De la dimensiuni liliputane la imense “bijuterii” acustice, clopotele au fost si sunt inventate si puternic legate de om. Istoria lor este minunata iar farmecul sunetelor lor este Dumnezeiesc. In lumea asta plina de rautate, absurd si zapaceala ce poate fi mai minunat decat sa fii undeva intr-un loc ramas dintotdeauna la fel si sa fii trezit din reverie de talanga unor vite care se indreapta molcom la sau de la pasune spre sat…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu