miercuri, 16 septembrie 2015

Fulgii de ovăz

O opţiune sănătoasă pentru micul dejun, mai ales dacă ai probleme cu grăsimile rele din sânge. În asociere cu lapte sau iaurt şi fructe proaspete, fulgii de ovăz alcătuiesc un mic dejun sănătos, gustos şi săţios, potrivit Adevarul.
Proprietăţile anti-colesterol ale fulgilor de ovăz sunt cunoscute, dar o echipă de cercetători de la Universitatea din Lancaster (Marea Britanie) şi-au propus să stabilească o concluzie solidă asupra acestui subiect. Pentru a realiza această meta-analiză, ei au trecut în revistă 30 de studii la care au participat persoane cu sau fără probleme de colesterol, dar şi diabetici.
Datele obţinute au confirmat că fibrele din ovăz au capacitatea de a reduce colesterolul „rău” (LDL).  În schimb, nu s-a constatat un beneficiu semnificativ (rezultatul a fost neutru) în ceea ce priveşte colesterolul „bun” (HDL) şi trigliceridele.
După cum explică dr. Boris Hansel, 3 linguri de fulgi de ovăz pe zi determină reducerea colesterolului cu 10 mg/dl după două săptămâni. Acest efect benefic nu este deloc de neglijat în condiţiile în care se poate ameliora prin respectarea şi altor măsuri pentru scăderea colesterolului.
Fulgii de ovăz au şi alte beneficii: sunt surse excelente de fosfor şi magneziu, furnizează o cantitatea valoroasă de fier şi seleniu.
Fulgii de ovăz sunt aliaţi preţioşi în curele de slăbire, deoarece asigură rapid senzaţia de saţietate şi ţin de foame.

Fulgii de ovăz contribuie la normalizarea tranzitului intestinal şi la reglarea glicemiei în sânge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu