Fructul Sharon este cunoscut
sub mai multe denumiri - curmal japonez, mar chinezesc sau kaki - numele sau
stiintific „Diospyros” insemnand „fructul zeilor”, potriviz BZI.ro.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/proprietatile-miraculoase-ale-fructului-zeilor_1325286.html#ixzz3LCLv2aAb
Follow us: @realitatea on TwitterOriginea fructului poate fi identificata in China, de
unde este introdus in secolul al VII-lea in Japonia, in secolul al XVII-lea in
Europa si in secolul al XIX-lea in Statele Unite. Denumirea de fructe
Sharon a fost data de israelieni si promovata intens de acestia cu toate ca cei
mari producatori sunt China, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, Italia, cel
de-al saselea producator fiind Israelul, potrivit adevarul.ro.
Are un gust
asemanator piersicii combinat cu pepene galben, fiind foarte bogat in glucoza,
vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu. Fructele sunt bogate in tanin. Acest tanin scade
cantitativ pe masura ce fructul se coace. Datorita taninilor
prezenti in fruct se poate reduce riscul bolilor cardiovasculare,
hipertensiunea, diabetul si probleme cu ficatul. Fructul este considerat un bun
antiseptic, bun pentru combaterea hipertensiunii, a enterocolitelor si
hemoragiilor.
Fiind foarte dulci,
printre proprietatile benefice amintim si aportul mare de energie (un fruct
Sharon contine in jur de 200 calorii). Pe langa energia redata, fructele Sharon
sunt bune si in momentele de mahmureala, acestea ajutand la eliminarea
alcoolului din sange. Bogat in antioxidanti si substante nutritive, ajuta tenul
cu probleme, intarzie imbatranirea si reda luminozitate acestuia Frunzele de
Sharon sunt uscate si utilizate si in prepararea ceaiului verde.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/proprietatile-miraculoase-ale-fructului-zeilor_1325286.html#ixzz3LCLmb2Fa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu