luni, 16 martie 2015

Morcovul

Atunci cand consumam un aliment ar trebui sa stim cat mai multe lucruri despre acesta, nu doar sa-l mancam pentru ca asa ni s-a spus. Asa ca acorda atentiei listei de mai jos cu cele 7  beneficii ale morcovului pentru ca urmatoarea data cand il consumi, sa stii la ce avantaje sa te astepti:
1. ARE PROPRIETATI ANTI-INFLAMATORII
Unele dintre cele mai mari beneficii de sanatate ale morcovului il constituie faptul ca lupta impotriva inflamatiilor si pot ameliora durerile asociate cu acestea precum cele de burta sau de cap. Din acest motiv, morcovii ar trebui consumati cruzi, insa si fierti prezinta vitamine bune pentru tine.
2. TE AJUTA CU INDIGESTIA
Morcovii sunt o sursa excelenta de fibra solubila, asadar vor fi perfecti pentru stomacul tau. Usor de digerat, morcovul te va ajuta mai ales in cazul in care ai probleme cu stomacul sau esti sensibila la foarte multe feluri de mancare. Au o textura fina si contin vitamina B si magneziu, care accelereaza activitatea sistemului digestiv si o imbunatatesc.
3. LUPTA IMPOTRIVA CELULELOR CANCEROASE
Morcovul a fost din totdeauna considerat unul dintre cele mai bune legume care poate lupta impotriva cancerului. Este foarte bogat in Vitamina C si Vitamina A sub forma de beta-caroten.Acesti nutrienti sunt vitali pentru un a crea un sistem imun bacteriilor si stimuleaza productia celulelor de sange, asadar corpul tau va fi mult mai puternic impotriva microbilor.
4. INCETINESC PROCESUL DE IMBATRANIRE
Datorita compozitiei de nutrienti ale morcovului, aceste legume sunt perfecte pentru orice femeie ce vrea sa se mentina tanara. Daca vei consuma in mod constant morcovi, pielea ta va arata mult mai neteda, iar tu vei fi mai atragatoare. Morcovii sunt, de asemenea, foarte buni si pentru creier, avand acelasi efect asupra lui ca asupra pielii. Mancand alimente pline de vitamine este una dintre cele mai bune strategii pe care le poti folosi in lupta cu timpul.
5. COMBATE ACNEEA
Poate ca ai observat ca de fiecare data dupa ce bei sucuri naturale de morcovi sau de portocale pielea ta este mai luminoasa si mai stralucitoare. Continutul de Vitamina A te fereste de acnee sau inflamatii. De fapt, medicamentele impotriva acestei afectiuni a pielii nu sunt decat o varianta chimica a Vitaminei A, asa ca de ce sa nu alegi o cale naturala si ieftina?
6. SUNT BOGATI IN FIBRE
Fibrele sunt un ingredient important in orice fel de alimentatie, dar multa lume alege suplimentele alimentare sau alte pastille ce se gasesc pe rafturile farmaciilor. Alege calea sanatoasa si consuma morcovi, pentru ca acestia iti vor da exact cantitatea necesara de fibre de care ai nevoie. Asadar, data viitoare cand iti este foame consuma o cana de morcov taiat in feliute si, pe langa faptul ca te vei satura, te vei simti plina de energie.
7. LUPTA IMPOTRIVA BACTERIILOR
Stiai ca aceste legume nu numai ca te feresc de bacterii, dar si lupta impotriva lor in cazul in care acestea s-au instalat deja in corp? Pe scurt, morcovul este un medicament naturist care nu trebuie sa-ti lipseasca din frigider. Odata ce te vei obisnui sa mananci sanatos, poti fi sigura ca nu vei mai vizita doctorul atat de des.
Text: Teodora Maracineanu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu