luni, 23 februarie 2015

Fieldeye

Dr. Felix Rudolph, 

Dear Mr. Angel,

some time ago we got in contact - via LinkedIn - regarding our
Fieldeye Agriculture Information System.

It is a pleasure to announce that from now on we can deliver the
latest and optimized version of Fieldeye 3.0, the original! Industrial
components and the alumnium housing, which protects the information
system from ice, rain and drops, with the integrated solar panel,
offer a clear and obvious advantage to the earlier versions. With the
time lapse you can see your future income growing!

Check out the new features and live pictures from our sample cameras,
on our website <https://www.fieldeye.eu>
www.fieldeye.eu.

What does Fieldeye 3.0 cost?
To answer your question we would need some little information from
you: where do you want to install the information system and how many
cameras you intend to use to improve your harvest!
<https://www.fieldeye.eu/product.php>

You can use our offer form at https://www.fieldeye.eu/product.php
, you can call me directly on my mobile 0043/664/357 7482 or send an
email to office@fieldeye.eu.

Best regards from Austria,

Dr. Felix Rudolph
Fieldeye GmbH

Technical Features of Fieldeye 3.0

Time Lapse

Daily picture of the day,

Documentation all season and

Location comparison

A new compact all-in-one design and new technical features:

2 cameras, one camera with autofocus, one camera with wide-angle lens
and one camera with zoom lens
pictures resolution of 2 x 13 MP
a 365 days independent solar panel and
an optional weather station including calibrated rain gauge,
thermometer and hygrometer.

https://www.fieldeye.eu/product.php

www.fieldeye.eu • The Information System

Fieldeye GmbH • Wildgrubgasse 12 • A-1190 Wien, Austria •
office@fieldeye.eu


Unt

Sursa internet:

Untul este un aliment mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina. Parca aud majoritatea oamenilor in timp ce au citit afirmatia de mai devreme exclamand “cum? Am  crezut ca untul este inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece contine foarte putine grasimi saturate si colesterol”. Spre deosebire de margarine, care obosesc inutil ficatul in timpul digestiei, untul are un procent de digestibilitate de 99 %, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul. Se pare ca am fost directionati gresit, untul dovedindu-se alegerea sanatoasa, potrivit celor de la draxe.com:

8.Lubrifiant

7. Untul contine Factorul Wulzen

Acesta este o substanta, asemanatoare unui hormon, care ofera o multime de beneficii organismului. Aceasta poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. Deasemenea este responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in unt si in smantana.

6. O sursa excelenta de colesterol bun

Colesterolul bun este necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera o multime de beneficii creierului si in dezvoltarea sistemului nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol, dar de cel bun.

5. Untul contine glicosfingolipide

Glicosfingolipidele sunt acizi grasi cu un scop foarte precis. Acesti acizi grasi protejeaza stomacul impotriva infectiilor gastro-intestinale.

4. Contine acid linoleic conjugat

In cazul in care untul pe care-l consumi este de o calitate superioara, adica este produs de vacute care au pascut iarba proaspata, acesta contine acest acid (CLA). Aceasta substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa acumuleze masa musculara in loc de grasime.

3. Omega3 si Omega6

Untul contine acizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice, imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.

2. O sursa excelenta de minerale

Untul contine magneziu, crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu pestele hering, cerealele sau usturoiul. Untul este deasemenea contine iod.

1. Untul este o excelenta sursa de vitamine

Una dintre cele mai importante vitamine pe care le contine untul este vitamina A, o vitamina extrem de importanta pentru buna functionare a organismului. Vitamina A iti protejeaza si imbunatateste vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul mai contine si vitamina D, E si K.



vineri, 20 februarie 2015

Oul

SURSA INTERNET

Ce se întâmplă cu tine dacă mănânci un ou pe zi?

Este de-a dreptul neaşteptat

 Oul este un produs natural de excepţie, neapreciat la reala lui valoare terapeutică. În compoziţia acestui aliment sunt strânse la un loc peste 80% din vitaminele şi substanţele menite să hrănească organismul uman şi să îl menţină sănătos.
Tratamente preventive cu oua

Alzheimer - mai multe studii facute in Statele Unite arata ca aproximativ 90% din populatia statelor cu alimentatie de tip occidental are un deficit de colina in alimentatie. Continuta in abundenta in galbenusul de ou, colina este o substanta cu un rol extrem de important in formarea acetilcolinei, implicata in transmiterea impulsurilor nervoase si care este deficitara la persoanele care sufera de dementa senila, in general, si de Alzheimer in special. Suplimentarea cantitatilor de colina prin consumul galbenusului de ou crud este, ca atare, un bun mijloc profilactic impotriva acestei afectiuni.

Degenerescenta maculara - doua studii facute la Universitatea de Medicina din Massachusetts, Statele Unite, au aratat capersoanele care consuma un galbenus de ou pe zi au in sange o concentratie de luteina si de zeaxantina mult mai mare decat persoanele cu o dieta fara oua proaspete. Or, cresterea concentratiei acestor doua substante in sange (de fapt, sunt pigmentii care dau culoarea specifica galbenusului) reduce cu peste 50% riscul aparitiei si al evolutiei degenerescentei maculare.

Cataracta - intr-un alt studiu, cercetatorii danezi au demonstrat ca un ou consumat zilnic reduce in medie cu 26% riscul de a dezvolta cataracta odata cu varsta. De acest efect sunt de "vina", din nou, cei doi pigmenti mentionati, adica luteina si zeaxantina, care sunt antioxidanti puternici, stopand sau incetinind procesele degenerative din organism.

Malnutritia - cercetarile medicale arata ca ouale aduc un aport foarte important de aminoacizi esentiali, de oligoelemente si de vitamine extrem de necesare sanatatii organismului. Astfel, boli specifice malnutritiei, cum ar fi rahitismul, anemia, avitaminoza etc., sunt evitate, consumand 1-2 oua zilnic, in mod constant. De altfel, obiceiul de a consuma multe oua in perioada Pastelui este o masura foarte inteleapta de a compensa unele carente nutritive din timpul celor sapte saptamani de post de dinainte, timp in care se consuma exclusiv hrana vegetala.

Boala coronariana si infarctul miocardic - vreme de mai multe decenii s-a crezut ca un consum regulat de oua este un factor cauzator de boli ale arterelor, si aceasta, din cauza continutului ridicat de colesterol din galbenusul de ou. In ultimii cincisprezece ani, insa, tot mai multe studii au aratat ca lucrurile stau exact pe dos, consumul de oua proaspete nefiind un factor agravant, ci unul profilactic pentru boala coronariana. De exemplu, cercetari facute la prestigioasa Universitate de Medicina Harvard au aratat ca un consum regulat de oua transforma homocisteina (un aminoacid neurotoxic, periculos pentru vasele de sange si inima) intr-o substanta inofensiva pentru sistemul cardio-vascular. Mai mult, consumul regulat de oua previne oxidarea colesterolului si a trigliceridelor pe artere, fiind un excelent profilactic pentru ateroscleroza. Nu in ultimul rand, studiile au aratat ca un consum regulat de oua proaspete reduce riscul de infarct miocardic.

Trombozele - cercetari facute in anul 2003 in Coreea de Sud au aratat ca un consum zilnic de galbenus de ou are efecte antiagregante plachetare, prevenind formarea trombilor (cheagurilor de sange). Conform respectivelor cercetari, efectul de prevenire al trombozelor este direct proportional ca intensitate cu cantitatea de galbenus consumata zilnic. Curele de 1-2 saptamani, timp in care se consuma unul-doua galbenusuri de ou pe zi, sunt un excelent mijloc de prevenire a trombozelor, mai ales primavara, cand alimentatia cu multe verdeturi favorizeaza coagularea mai rapida a sangelui.

Cancerul mamar - un studiu initiat de Universitatea de Medicina din Oregon, Statele Unite, si desfasurat in Shanghai (sudul Chinei), pe un esantion de peste 1000 de femei, a aratat ca riscul de a dezvolta cancer la san scade simtitor la femeile care consuma frecvent galbenus de ou proaspat. De "vina" pentru acest efect sunt, se pare, substantele cu puternic efect antioxidant din ou, care stopeaza procesele de transformare a celulelor sanatoase in celule maligne.

Tratamente interne

Tulburari de memorie - se face o cura de patru saptamani, timp in care se consuma cate 1-2 galbenusuri de ou pe zi. Aceasta cura se poate repeta dupa o pauza de minimum trei saptamani si, datorita aportului sau de lecitina, colina si alte substante implicate in procesele de transmitere a impulsurilor nervoase la nivelul creierului, are efecte gradate de ameliorare a functiei de memorare. Se pare ca si alte functii cognitive, cum ar fi atentia ori capacitatea de corelare, sunt imbunatatite de consumul de galbenus de ou proaspat.

Sindrom de oboseala cronica, deficit de atentie - se face un tratament de 1-2 luni, timp in care se consuma doua oua pe zi, cate 5 zile pe saptamana. Cel mai bine se asociaza ouale cu alimente cum ar fi urzica, spanacul ori leurda, bogate in clorofila si usor de digerat, cu care fac un tandem excelent pentru recuperarea capacitatilor psihice si fizice.

Colesterol si trigliceride marite - cei mai multi dintre noi stiu ca ouale nu sunt bune, deoarece maresc valorile colesterolului din sange. Realitatea este mult mai nuantata : in organismul nostru exista doua tipuri de colesterol. Colesterolul cu densitate mare (HDL) este numit si "colesterolul bun", deoarece impiedica aparitia pe vasele de sange a depunerilor de grasimi, pe care le mentine in stare solubila, acest tip de colesterol fiind un factor cheie in prevenirea bolilor de inima. Colesterolul cu densitate scazuta (LDL), in schimb, este "colesterolul rau", care se depune pe artere si duce la aparitia bolilor cardio-vasculare. Ei bine, ouale, conform ultimelor studii, cresc doar "colesterolul bun", cel "rau" ramanand la valorile normale. Peste 255 de studii, facute pe un numar total de 8.000 de persoane, vin sa demonstreze efectul pozitiv al consumului de oua proaspete asupra oamenilor cu valori ale colesterolului sau ale trigliceridelor peste cele normale. Inlocuirea consumului de carne, de grasimi hidrogenate (margarina), de prajeli, cu consumul de oua este, probabil, prima si cea mai eficienta masura pentru tinerea sub control a acestei probleme de sanatate.

Fracturi, tulburari de calcifiere - ouale sunt printre foarte putinele alimente care contin vitamina D naturala, esentiala pentru asimilarea calciului si pentru fixarea sa in oase. Mai mult, consumul de aminoacizi si de vitamine din oua accelereaza procesele de regenerare a tesuturilor, inclusiv a tesutului osos. Ca atare, pentru refacerea mai rapida dupa fracturi se recomanda o cura de 30-45 de zile, timp in care se consuma cate 1-2 oua proaspete pe zi.

Reumatism - un studiu facut in Grecia, sub conducerea prof. Dr. P. Detopolou, arata ca anumite combinatii de alimente au efecte antiinflamatoare articulare spectaculoase, comparabile cu acele ale medicamentelor de sinteaza. Colina continuta in oua este una din cele mai bune substante antiinflamatoare, dar aceasta, atunci cand este consumata in asociere cu o alta substanta, betaina, pe care o gasim in spanac si in sfecla rosie. Asadar, daca vreti sa scapati de durerile de articulatii, de membrele intepenite si lipsite de mobilitate, consumati traditionalul spanac cu ochiuri fierte in apa, ori oua cu salata de sfecla rosie. Aceste alimente, consumate de 4-5 ori pe saptamana, vreme de minimum 3 luni, asociate si cu alti factori terapeutici (regim cu multe cruditati, gimnastica medicala) va vor ajuta nesperat de mult in lupta cu afectiunile reumatice.

Obezitate, supraponderalitate - un colectiv de cercetatori de la Universitatea din Louisiana, Statele Unite, a studiat efectul consumului de oua asupra pacientilor supraponderali. Testul a fost facut pe 160 de pacienti, dintre care jumatate au consumat la fiecare mic dejun doua oua, iar ceilalti aceeasi cantitate de calorii, dar din alte surse, cum ar fi carnea, produsele lactate, painea etc. Simultan, la ambele grupuri de pacienti, numarul de calorii din dieta zilnica a fost redus in aceeasi masura. Dupa opt saptamani de regim, rezultatele au fost surprinzatoare : grupul celor care au consumat oua la micul dejun a scazut in medie cu o greutate de aproape doua ori mai mare decat cei din grupul de control ( 2,4 kg fata de 1,4 kg ). Asadar, daca vreti sa slabiti, impuneti-va restrictii alimentare nu prea severe, si nu uitati sa consumati oua la micul dejun, iar efectele vor fi surprinzatoare, la modul cel mai placut.

Sarcina - oul este, se pare, alimentul ideal pentru femeile insarcinate. In primul rand, ouale sunt foarte bogate in colina, esentiala pentru dezvoltarea sistemului nervos al foetusului. Apoi, sunt bogate in fier asimilabil, in vitamine din complexul B, in vitamina D (esentiala pentru dezvoltarea sistemului osos al foetusului), fiind foarte bine tolerate de organism. Se recomanda consumul a doua oua pe zi, de cinci ori pe saptamana, mai ales la micul dejun. Cea mai buna forma de administrare sunt ouale fierte, usor de digerat si asimilat. Acelasi "tratament" este foarte valoros si in timpul alaptarii, stimuland productia de lapte si crescand valoarea nutritiva a acestuia.

Adjuvant in tratamentul infectiilor - doua oua consumate zilnic asigura aproape jumatate din cantitatea de seleniu organic necesara organismului. Or, seleniul este foarte important pentru imunitate, administrarea constanta a acestui oligoelement crescand productia de celule ale sistemului imunitar si activandu-le pe cele existente. Studiile arata ca suplimentarea seleniului in forma organica, din alimentatie, ajuta organismul sa lupte mai eficient cu infectiile, dar si cu anumite afectiuni tumorale, cum ar fi cancerul de prostata sau ovarian.

Imbatranire prematura - consumul de oua proaspete aduce in organism o serie intreaga de substante care relanseaza activitatea glandelor endocrine (gonade si suprarenale in special), incetinesc sau chiar stopeaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central, impiedica procesele de distructie la nivelul articulatiilor. Foarte multe retete reintineritoare din medicina populara de la noi si din toate tarile Europei si ale Asiei includ oul, mai ales galbenusul, ca ingredient de baza. Un tratament intineritor foarte bun este consumul dimineata a doua galbenusuri de ou amestecate cu ulei de masline si cu putina sare. Pe termen lung, mai ales, aceasta combinatie are efecte impotriva imbatranirii surprinzator de puternice.

Adjuvant in boala canceroasa - mai multe studii statistice au aratat ca persoanele care consuma frecvent galbenus de ou proaspat au o incidenta a bolii canceroase mult mai scazuta. Dar de aici si pana la a recomanda acest aliment in dieta anti-cancer (unde de cele mai multe ori aportul de proteine este contraindicat) este cale lunga. Iata, insa, o reteta de fitoterapie traditionala, in care oul este asociat cu o planta medicinala : Se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere de iarba de napraznic (Geranium robertianum), amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei se ia de inca trei ori cate o lingurita de pulbere de napraznic pe stomacul gol. Tratamentul se asociaza cu regim vegetarian cu foarte multe cruditati, durand minimum un an. Se poate asocia si cu alte plante si remedii, neexistand incompatibilitati in acest sens.

Anemie feripriva - fierul continut de catre oua este, se pare, cel mai usor asimilabil. Alte alimente care contin cantitati insemnate de fier sunt urzica, spanacul, sfecla rosie, care toate sunt consumate in mod traditional alaturi de ou. Mai trebuie mentionat ca leurda, desi contine cantitati mici de fier, ajuta foarte mult la asimilarea acestui oligoelement. Toate aceste alimente vor fi consumate zilnic, primavara, pentru refacerea fierului din organism.

Avitaminoza B - oul contine vitaminele B2, B5, B7, B12, toate intr-o forma foarte usor asimilabila. Consumul a doua oua pe zi, vreme de cinci zile pe saptamana, acopera o cantitate insemnata din necesarul zilnic din aceste vitamine al organismului.



sâmbătă, 14 februarie 2015

Varza murata

Sursa internet 

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori,  pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu  ceva  afumatura.

Varza murata este un aliment dar si un medicament minune despre care se spune ca in Evul Mediu ar fi salvat mii de vieti.

Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se stie ca  varza  murata este un foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant.

Varza murata este bogata in vitamina C,chiar mai bogata  decat varza  cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la  fortifierea  sistemului  imunitar al organismului.

Este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste  vitamina  B12  din belsug dar si minerale ca magneziu, acid folic,  potasiu, fier,  iod.

Datorita continutului sau de vitamina B12, varza murata  incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si  impiedica  pierderile de memorie.

Studiile cercetatorilor arata ca varza murata este un  inhibator al  cancerului. In timpul fermentatiei, produce o substanta  numita isotiocianat   care previne raspandirea cancerului in  organism.

S-a dovedit de asemenea, ca este un leac impotriva gripei  aviare.

Varza murata alina durerile de stomac si ii ajuta pe cei  care au  probleme cu constipatia, contribuind la reglarea  digestiei.

Pentru ca are fier in compozitie, varza murata este  recomandata celor care sufera de anemie dar si persoanelor care au stari  depresive.

Deoarece contine putine calorii - 20 de calorii la suta de  grame -  poate fi consumata cu incredere in curele de slabire  deoarece  inlesneste arderea   grasimilor.

Pe langa faptul ca in organism actioneaza exact ca o perie  aspra la  curatarea si  eliminarea toxinelor, varza murata mai este  cunoscuta si   pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii   
arteriale.

Moarea - zeama de varza acra - se recomanda pentru  detoxifierea   organismului, mai ales dupa sarbatori, cate doua, trei  pahare in  fiecare   zi.

Si ca sa incheiem intr-o nota optimista dar si cu indemnul  de a nu  ignora  butoiul cu varza murata, chiar daca nu miroase prea  placut, se  spune ca   undeva, intr-un spital, era un bolnav
de cancer  caruia  medicul de salon nu-i mai dadea zile multe.  La vizita zilnica nici nu se mai oprea la patul lui. Dadea  a lehamite  din mana,   spunand "moare!" si trecea mai departe.
Cunoscand verdictul medicului, familia a venit si l-a luat  ca sa moara  acasa.
Mai mult din obisnuinta dar si ca incurajare,  medicul i-a  recomandat sa  vina la control peste 6 luni desi stia ca va  muri.  Dar surpriza! Exact la   6 luni, medicul se trezeste in  cabinet cu cel  pe care deja il credea mort.
L-a intrebat cum, ce a facut  de inca mai este in viata si arata asa de bine  la care fostul muribund  ii  raspunde:
- Pai, de cate ori treceati pe langa patul meu, spuneati  "moare" si eu,  acasa, am baut doua butoaie de moare.

Varza murata, leac popular

E modesta,  ieftina si pare a nu valora nici cat o ceapa degerata.

Stiai insa ca a  salvat mii de vieti in Evul Mediu? Stiai ca a avut rolul ei  in  descoperirea Lumii Noi? Stiai ca este singurul aliment de  natura  vegetala in care este prezenta vitamina B12?

Stiai ca se  numara  printre alimentele preferate ale faimosului capitan Cook?

Stiai ca  odinioara era folosita drept unul dintre cele mai eficiente   remedii  pentru vindecarea scorbutului?

Stiai ca oamenii de stiinta  au  constatat ca persoanele care o consuma sunt   mai putin  expuse  imbolnavirii de cancer? Varza murata este, da, un aliment   minune. Cu  toate ca ne amintim de ea doar ocazional, varza murata se   bucura de  anumite proprietati medicale si nutritionale ce merita   mentionate.

Varza murata este extrem de bogata in vitamina C (mai  bogata chiar  decat alimentul in stare proaspata, cruda), vitamina ce  ofera  protectie  antioxidanta, dar nu numai, ajutand astfel la   fortifierea  sistemului   imunitar al organismului.

Varza  murata este  cunoscuta si ca un puternic mineralizant si remediu   impotriva anemiei.  In compozitia sa sunt prezente minerale si vitamine   esentiale pentru  functionarea optima a organismului: vitamine din complexul   B si  minerale precum magneziu, acid folic, potasiu,   fier, iod.

Numai 100 g  de varza murata asigura un sfert din doza zilnica de  vitamina   C  recomandata, iar un pahar-doua pe zi de zeama de varza pot face minuni   pentru persoanele anemice sau a celor suferind de  hemoroizi.

De asemenea, varza acra poate fi consumata cu incredere in  curele de  slabire intrucat contine putine calorii (20 calorii la 100  grame ) si   contribuie la reglarea digestiei, inlesnind totodata  arderea  grasimilor.   In timpul procesului de fermentatie, se  formeaza acidul   lactic ce actioneaza pozitiv asupra tractului digestiv  curatandu-l de   bacteriile daunatoare si ajutand astfel la detoxifierea  organismului.

Pe langa rolul sau de eliminator al toxinelor  din organism,  varza murata  mai este cunoscuta si pentru efectul sau de  stabilizare a  tensiunii   arteriale.

Recent, nutritionistii  secolului XX  apreciaza varza murata drept un  puternic aliment afrodisiac  pentru  barbati, ducand la cresterea potentei   masculine. Conform  unui alt  studiu recent, femeile care consuma varza  murata de 5 ori  pe saptamana  prezinta un risc cu 70% mai scazut de a   dezvolta cancer la  san.

Virozele pot fi si ele evitate prin consumul de varza acra,  iar pentru   prevenirea gripei aviare varza murata este recomandata cu  caldura de  catre   specialisti.

Gratie continutului sau de vitamina B12,  varza  murata incetineste procesul  de imbatranire, protejand  sistemul nervos  si impiedicand pierderile de  memorie.




sâmbătă, 7 februarie 2015

Oare?

"E cea mai IMPORTANTĂ PLANTĂ a lumii". Distruge CANCERUL rezistent la medicamente şi previne boala Alzheimer


&quot;E cea mai IMPORTANTĂ PLANTĂ a lumii&quot;. Distruge CANCERUL rezistent la medicamente şi previne boala Alzheimer 442
Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina.
http://www.antena3.ro/thumbs/int/2014/08/06/efecte-turmeric-270710.jpg

Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati antiinflamatorii excelente, reducand durerea cauzata de artrita sau osteoporoza. Folosit de secole in medicina ayurvedica drept remediu impotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in 2006 confirma intr-adevar efectul anti-artrita al turmericului. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei asociate cu astm. Adauga o lingurita de pudra de turmeric intr-un pahar de lapte cald si bea acest remediu homemade eficient.
GreenMedInfo.com a avut in vedere peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicatia a spus despre planta ca ar fi chiar "cea mai importanta planta a lumii". Iata cateva din proprietatile uimitoare ale curcuminei:
.  distruge cancerul rezistent la medicamente
.  protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere
.  reduce nivelul inflamatiilor din organism
.  protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele
.  previne si suprima boala Alzheimer
 

Glaucom


marți, 3 februarie 2015

Zer

Zerul este o zeama acra, galbuie si usor tulbure, care ramane din prepararea diferitelor tipuri de branzeturi. in aceasta stare, nefiert, zerul este un leac din batrani extrem de valoros. E folosit la hanirea animalelor, dar la oameni are efecte tamaduitoare deosebite. Medicina moderna a confirmat ca numai in zer se gasesc anumite proteine care, odata ajunse in organism, distrug tumorile, sporesc imunitatea, scad colesterolul si revigoreaza trupul si mintea. Zerul este elixirul tineretii. Cosmetica, medicina, nutritionistii au descoperit posibilitati inepuizabile de intrebuintare a zerului, cel mai de pret produs lactat obtinut de veacuri de ciobanii nostri.

·         Un arsenal de substante benefice
    Italienii au un proverb care s-a pastrat inca din secolul XVI: „Daca toata lumea ar fi hranita cu zer, doctorii ar da faliment“. Dar cine mai bea astazi zer? Acest preparat de stana si-a pierdut intrebuintarea, dar nu si valoarea curativa. Zerul contine substante hranitoare, aceleasi pe care le are si laptele, insa mai putine grasimi. Este bogat in vitaminele din complexul B, calciu, potasiu si iod. Proteinele din zer contin cea mai mare concentratie de lanturi de aminoacizi. Productia de anticorpi se realizeaza numai sub actiunea aminoacizilor, unul dintre cei mai importanti fiind cisteina. Proteinele din zer precum beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina sunt foarte bogate in glutamil-cisteina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti celulari, un mecanism defensiv important impotriva radicalilor liberi. Aminoacizii din zer constituie o adevarata sursa de energie pentru cei implicati in exercitii fizice prelungite, solicitante si permit atletilor un antrenament mai intens pe o perioada mai indelungata de timp. Proteina din zer obliga ficatul sa sintetizeze alti acizi biliari, consumand astfel rezervelor de colesterol hepatic. Zerul stimuleaza imunitatea prin continutul de lactoferina. Protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare.

·         O terapie pentru toti
    Toate substantele din zer sunt foarte repede asimilate si actioneaza rapid. Zerul terapeutic trebuie sa fie proaspat. Se obtine prin strecuratul laptelui dupa ce s-a prins, alegandu-se de coagulul care serveste la fabricatul branzei. Se poate gasi si sub forma de praf in majoritatea magazinelor naturiste. Cura de zer are o vechime de milenii si e folosita mai ales in scop diuretic. in realitate, insa, beneficiile zerului sunt infinite. Este un bun adjuvant in tratamentul cancerului, virusului HIV, hepatiei B, bolilor cardiovasculare si osteoporozei. Zerul de lapte este eficace in tuberculoza pulmonara, in bolile de stomac si intestine, in cazuri de obezitate, constipatie, chiar si pentru sugari. intareste unghiile si parul, netezeste pielea si o catifeleaza. Elimina problemele de tranzit interstinal. in plus, zerul este tolerat de majoritatea persoanelor care au alergie la lactate. Concentratul de proteine din zer contine 90% sau chiar mai multe proteine, putine grasimi sau chiar de deloc lactoza. intr-un cuvant, cura cu zer este buna pentru oricine, inclusiv pentru oamenii sanatosi.

·         Controleaza greutatea
    Una dintre calitatile de baza ale zerului este faptul ca este sarac in calorii. El ajuta la eliminarea reziduurilor din organism, potoleste foamea si, de aceea, este un component din ce in ce mai des intilnit in tot felul de diete si cure de slabire. Zerul topeste grasimile. Un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece indeparteaza si setea. Proteinele din zer stimuleaza corpul in producerea colecistokininei, un hormon care apare dupa masa si care da senzatia de satietate si poate ajuta la pierderea in greutate. Studii recente au facut legatura intre consumul de produse lactate si controlul greutatii, iar, dintre toate celelalte proteine, proteinele din zer ajuta cel mai mult la cresterea muschilor scheletici. Ajuta la recapatarea fortei in cazul femeilor diagnosticate cu HIV. Cura cu zer are efect depurativ, ajutand astfel in unele afectiuni precum guta. Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

·         Stopeaza dezvoltarea tumorilor
    Zerul contine acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit valoros in tratarea sclerozei multiple. Acest acid fixeaza magneziul la nivel celular si creste valoarea energetica a celulelor muschiului inimii, marind astfel rezistenta la efort si stres. Doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular. Jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge bacteriile. Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene. Urda este un preparat obtinut din separarea zerului de branza si i se mai spune extract de proteina de zer. Procedeul e cunoscut de mii de ani doar in Romania si Corsica. in mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas si cancer de ficat), 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru de zer) administrate zilnic, timp de 6 luni, a dus la regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei si a numarului de limfocite. Un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, rezolva anemia.

·         Bun pentru memorie, ficat, plamani si stomac
    Ca agent microbian, zerul ajuta la reducerea rezistentei celulelor canceroase, in timp ce creste imunitatea. Zerul este bogat in aminoacidul L-triptofan, care poate ajuta la imbunatatirea frunctiilor cognitive in cazul persoanelor stresate si care a fost asociat cu scaderea starilor de insomnie. Proteinele din zer imbunatatesc absorbtia calciului si ajuta la prevenirea osteoporozei. Tot zerul activeaza un protector al celulelor numit glutation, care neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi. Studiile arata ca zerul contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Zerul imbunatateste functionarea rinichilor si a ficatului, stimuleaza tranzitul intestinal, contribuie la refacerea florei gastrointestinale, normalizeaza functionarea sistemului nervos, ajuta in cazurile de reumatism, hipertensiune, imbunatateste circulatia sanguina, previne aparitia aterosclerozei. La raceala, un pahar de zer in care ati adaugat si fructe proaspete va face minuni. De asemenea, zerul creste densitatea minerala osoasa. Este colagog (stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza), diuretic, stimuleaza activitatile intestinelor (de doua ori pe zi, se recomanda consumul unei cesti de zer indulcit cu putina miere). Este bine ca sugarilor, inainte de alaptare, sa li se dea 2-3 lingurite de zer. Poate fi folosit tranzitoriu, dupa dieta hidrica la copiii cu tulburari acute de nutritie.

·         Frumusete garantata
    In aplicatii exerne, sub forma de comprese, ajuta in afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau degeraturile. Pentru eczeme, se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce. Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani. in degeraturi, zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa. Calitatile antioxidante ale zerului (capacitatea de a proteja pielea impotriva radicalilor liberi, cei care intensifica procesul de imbatranire) au fost de curand remarcate si exploatate si de catre marii producatori de produse cosmetice. A aparut o serie intreaga de preparate cosmetice bioactive pe baza de zer. Acasa, zerul poate fi utilizat cu succes ca baza pentru mastile de regenerare si de albire a tenului, de asemenea, ca lotiune pentru intarirea firului de par. Stati 15-20 de minute in cada cu apa calda in care ati adaugat doi litri de zer. Efectul va fi pur si simplu incredibil, pielea va fi catifelata si elastica. Spalati-va pe fata cu zer de doua ori pe saptamana. Veti constata ca aratati cu 10 ani mai tinara. Iar daca adaugati in el si fulgi de ovaz, nu veti gasi un produs natural mai bun pentru peeling. Persoanele care au un ten sensibil si se inrosesc frecvent, trebuie sa stie ca zerul este bogat in albumina, calmeaza iritatiile si ajuta celulele in procesul de regenerare. Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicati masca pe fata si masati usor cu varful degetelor. Dupa cateva minute, spalati fata cu apa calduta. Daca aveti mainile aspre, puteti folosi acelasi truc, insa trebuie sa stati cu mainile unse timp de10 minute.

·         Cura cu zer
    Laptele acru se incalzeste pe foc pana cand se incheaga, iar apoi masa obtinuta se strecoara printr-o bucata de tifon impaturita in mai multe straturi. Rezultatul va fi o branza de vaci proaspata si un lichid tulbure, usor verzui: zerul din lapte. Administrat pe stomacul gol, provaca o secretie biliara abundenta si este in acelasi timp diuretic. Cura cu zer e recomandata dimineata pe nemancate, cu cel putin jumatate de ora inainte de cafea. Se consuma 200 ml de zer proaspat. Cura dureaza 3-4 saptamani. Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta preferata de shake, cu lapte degresat, lapte de soia, bauturile cu lapte de migdale sau ovaz. incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia. Extractul proteic din zer, ceva foarte asemanator cu urda, o branza extrem de bogata in proteine si fara grasimi. Zerul se pastreaza in recipiente uscate si racoroase.

·         Medicament traditional
    Zerul e cunoscut inca din vremurile Greciei Antice. Se spune ca Afrodita obisnuia sa se scalde in bai cu zer. Hipocrate il recomanda ca pe un mijloc eficient in lupta cu tuberculoza, hepatita si afectiuni ale pielii. in secolul XVIII, in Europa au fost infiintate institutii speciale de invatamint, unde se studiau capacitatile terapeutice ale acestui produs. Insa zerul a fost dat uitarii pentru multa vreme, ramanand doar in retetele populare. Tarancile utilizau lichidul ramas dupa obtinerea branzei de vaci pentru curatarea tenului, ca lichid de dilutie pentru clatite, la acrirea ciorbelor sau il foloseau pentru prepararea diverselor bauturi racoritoare ori a deserturilor.


·         Tursim terapeutic cu zer de oaie
    „Terapia cu zer de Varlaam“ este singura din Romania care reinvie cura cu zer odinioara ata de practicata la sate. Terapia de care au beneficiat si Vlahuta, Odobescu, Grigorescu a fost uitata pana cand niste intreprinzatori particulari din Buzau au redescoperit-o si au introdus-o ca terapie de senzatie la pensiunea lor. Cura propusa de Pensiunea Varlaam presupune detoxifierea organismului cu un pahar de zer de oaie si fructe de padure, mere, capsune, morcovi si continua cu bai de catifelare a epidermei in zer, lapte si miere. Tratamentul exista si in oferta turistica a pensiunilor montane din Germania, Elvetia, Italia si Austria. in Elvetia, o baie in zer de 30 de minute costa cam 120 de lei. Baile de zer ca in secolul XVI sunt ideale pentru pielea sensibila si uscata, dar si pentru eliberarea de stres. in baia de zer se pot adauga picaturi de ulei de trandafir sau de rozmarin. Zerul este incazit la 38 de grade C, pentru a se raspandi cat mai rapid pe tot corpul. Tratamentul fortifica si este un remediu natural practicat frecvent de toata lumea din sat. Se recomanda o singura baie pe zi, maxim jumatate de ora. La cina, se bea tot zer si se mananca bulz de Varlaam.
MTC | November 18, 2014 at 6:33 pm | Tags: branza de vacibranza proaspataterapia cu yertratamente naturiste | Categories: Medicina alternativa | URL:http://wp.me/p2FTjh-3Bw


duminică, 1 februarie 2015

Desertificare !!!


Le 17 juin 1992l’ONU a adopté la convention des Nations Unies sur la lutte contre la désertification (UNCCD). Cette journée a pour but de nous rappeler les dangers de désertification et de sécheresse dans le monde.


Intrebarea mea: CU CE FOLOS !!??