Sursa internet:
Untul este un aliment
mult mai sanatos in comparatia cu obisnuita margarina. Parca aud majoritatea
oamenilor in timp ce au citit afirmatia de mai devreme exclamand “cum? Am
crezut ca untul este inamicul, iar margarina este alternativa sanatoasa deoarece
contine foarte putine grasimi saturate si colesterol”. Spre deosebire de
margarine, care obosesc inutil ficatul in timpul digestiei, untul are un
procent de digestibilitate de 99 %, necesitand mai putine saruri biliare si
solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul. Se pare ca am fost
directionati gresit, untul dovedindu-se alegerea sanatoasa, potrivit celor de
la draxe.com:
8.Lubrifiant
7. Untul contine
Factorul Wulzen
Acesta este o substanta,
asemanatoare unui hormon, care ofera o multime de beneficii organismului.
Aceasta poate preveni blocarea incheieturilor si artrita. Deasemenea este
responsabil de transportarea calciului catre oase in loc sa fie transportat
catre incheieturi. Aceasta substanta poate fi gasita doar in unt si in
smantana.
6. O sursa excelenta de
colesterol bun
Colesterolul bun este
necesar pentru functionarea optima a celulelor organismului si ofera o multime
de beneficii creierului si in dezvoltarea sistemului nervos. Organismul nostru
are nevoie de colesterol, dar de cel bun.
5. Untul contine
glicosfingolipide
Glicosfingolipidele sunt
acizi grasi cu un scop foarte precis. Acesti acizi grasi protejeaza stomacul
impotriva infectiilor gastro-intestinale.
4. Contine acid linoleic
conjugat
In cazul in care untul
pe care-l consumi este de o calitate superioara, adica este produs de vacute
care au pascut iarba proaspata, acesta contine acest acid (CLA). Aceasta
substanta previne aparitia diverselor tipuri de cancer si ajuta organismul sa
acumuleze masa musculara in loc de grasime.
3. Omega3 si Omega6
Untul contine acizii
esentiali pe care organismul nu-i poate produce, astfel fiind necesara
suplimentarea lor prin almentatie sau suplimente nutritive. Beneficiile acestor
acizi grasi sunt foarte cunoscute. Acestea sunt imbunatatirea functiei psihice,
imbunatatirea sanatatii pielii si imbunatatirea functiilor cardio-vasculare.
2. O sursa excelenta de
minerale
Untul contine magneziu,
crom, zinc, cupru si seleniu, mineral cu proprietati antioxidante. Untul
contine o cantitate mai mare de seleniu in comparatie cu pestele hering,
cerealele sau usturoiul. Untul este deasemenea contine iod.
1. Untul este o
excelenta sursa de vitamine
Una dintre cele mai
importante vitamine pe care le contine untul este vitamina A, o vitamina extrem
de importanta pentru buna functionare a organismului. Vitamina A iti protejeaza
si imbunatateste vederea si functiile endocrine. In afara de vitamina A, untul
mai contine si vitamina D, E si K.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu